Prinţul Andrew – Oaia neagră de la Buckingham jpeg

Prinţul Andrew – Oaia neagră de la Buckingham

📁 Istorie recentă
Autor: Ana Maria Şimon
🗓️ 20 ianuarie 2012

Stilul de viaţă excentric şi scandalurile sexuale în care este implicat pun în pericol eforturile Reginei de a reabilita monarhia.

Nicio zi fără peripeţii pentru Biroul de presă al Palatului Buckingham! Dacă 2011 a stat sub auspiciul jubileului Reginei Elisabeta a II-a şi al căsătoriei Prinţului William cu Catherine Middleton şi pare să fi fost anul de încercare pentru reprezentanţii media ai Casei Regale britanice, tabloidele din Regat ne demonstrează că angajaţii de la Curte nu huzuresc în pauzele dintre evenimentele oficiale anunţate de Palat. Şi asta nu pentru că Buckingham n-ar fi un mic colţ de rai în care cel puţin orice britanic visează să se odihnească pe peluza Reginei, ci pentru că printre fructele de aur ale mult lăudatului arbore regal se mai strecoară şi câteo poamă. Deh, ca la orice curte veche!

Vigilenţi, nevoie mare, la orice sămânţă de scandal ce-ar putea strica o zi liniştită a Elisabetei a II-a încă de dimineaţă, de la primul ceai, reprezentanţii Biroului de Presă regal sunt instruiţi, pesemne, nu doar să perie publicaţiile proaspăt ieşite din tipar înainte ca ele să ajungă pe delicatele mâini regale, ci să aibă şi urechile ciulite şi să-i monitorizeze, la nevoie, pe cei pe care-i servesc cu atâta dedicaţiune.

A fost o vreme când cea mai urmărită şi mai mustrată locatară de la Palat era Prinţesa Diana. Chiar şi după divorţul ei de Prinţul Charles, ea încă mai primea dojane (delicat fie spus) de la familia de care se legase, cu sau fără voia ei, pe viaţă. A urmat mai vechea ei confidentă şi fosta ei cumnată,  Sarah Ferguson (Fergie), care şi-a încheiat atât de scandalos mariajul de zece ani cu Prinţul Andrew, fratele mai mic al Prinţului Charles. Între timp, Lady Diana şi-a găsit sfârşitul într-un tragic accident, pentru care Familia a fost îndelung blamată şi suspectată de legături cu forţe mafiote. Rămaşi fără mamă,  prinţii William şi Harry au fost trecuţi sub lupa iscoditoare a ziarelor de scandal, care nu le-au iertat nicio escapadă amoroasă, nicio beţie cu prietenii, nicio extravaganţă ori vreo vorbă rostită aiurea.

Click aici pentru a citi continuarea articolului!