Prin╚Ťesa Ecaterina Caradja, o rom├ónc─â onorat─â ├«n Polonia jpeg

Prin╚Ťesa Ecaterina Caradja, o rom├ónc─â onorat─â ├«n Polonia

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia

Ca urmare a ceremoniei organizat─â de pre╚Öedin╚Ťia Poloniei ├«n data de 2 iunie anul curent, Institutul Pilecki a organizat o expozi╚Ťie outdoor despre via╚Ťa celor care au primit medalia ╚Öi rolul pe care l-au avut ├«n ajutorul polonezilor.

Expozi╚Ťia include panouri mari cu text ╚Öi poze care au fost amplasate ├«n metroul din Var╚Öovia ╚Öi ├«n alte spa╚Ťii publice. ├Än data de 02.06.2021 a avut loc, la Palatul Preziden╚Ťial din Var╚Öovia, ceremonia de decernare a medaliilor Virtus et Fraternitas, organizat─â cu sprijinul Institutului Pilecki. ├Än cadrul ceremoniei prin╚Ťesa Ecaterina Caradja a fost decorat─â post-mortem pentru ajutorul oferit refugia╚Ťilor polonezi ├«n timpul celui de-al Doilea R─âzboi Mondial.

1c jpg jpeg

Medalia a fost oferit─â de c─âtre pre╚Öedintele Poloniei, Andrzej Duda, str─ânepo╚Ťilor Ecaterinei, prin╚Ťii Maximilien ╚Öi Constantin Caradja. Medalia Virtus et Fraternitas este acordat─â de Pre╚Öedintele Republicii Polone ca simbol al recuno╚Ötin╚Ťei fa╚Ť─â de cei care au ajutat cet─â╚Ťeni polonezi ├«n perioada regimurilor totalitare din secolul al XX-lea.

1a jpg jpeg
1qa jpg jpeg