Principele Nicolae, prima reacție după scandalul de la reședința Regelui Mihai din Elveția  jpeg

Principele Nicolae, prima reacție după scandalul de la reședința Regelui Mihai din Elveția

Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, respinge acuzațiile Casei Regale și susține că nu a încercat să intre cu forța în reședința din Elveția în care se află bunicul său. Nicolae afirmă că tot ce a făcut a fost să sune la ușă și să roage frumos personalul să-l lase să-și viziteze bunicul, de ziua onomastică, Sfinții Mihail și Gavriil.

”Ieri am venit, am venit direct din avion și am încercat să-l văd pe bunicul meu. Din păcate n-am putut.... Am văzut secretarul Regelui și a zis că nu are voie să lase pe cineva și un alt om a zis același lucru... Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu și doar vreau să-l văd până la urmă. Atât. Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aș dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”, a declarat principele Nicolae, pentru Știrile Pro TV

Nepotul Regelui Mihai susține că nu a fost lăsat să își vadă bunicul în ultimii doi ani, deși a încercat să facă acest lucru de 6-7 ori.

”Niciodată nu am primit o explicație. A fost chiar așa: «Nu se poate». Niciodată nu am avut o explicație pentru ce s-a întâmplat în august 2015, decizia care a fost luată”.

Fiu al Principesei Elena a României, sora mai mică a Principesei Margareta și fiica Regelui Mihai I al României și a principesei Ana, principele Nicolae a fost exclus pe 10 august 2015 din linia de succesiune a Coroanei.

Casa Regală susține, într-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, în seara zilei de marți, 7 noiembrie 2017, la reședința din Elveția. Nepotul regelui ar fi forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană.

Citește și:

Misterul dezmoştenirii principelui Nicolae

Foto: Facebook / PRIAevents