Prima expoziţie de artă românească şi basarabeană de patrimoniu la Chişinău jpeg

Prima expoziţie de artă românească şi basarabeană de patrimoniu la Chişinău

📁 Patrimoniu
🗓️ 30 mai 2012

Cea mai importantă casă de licitaţii de artă din România, Artmark, aduce în Chişinău o selecţie excepţională de aproape 200 de opere de artă românească şi basarabeană. Proiectul cultural are loc sub înaltul patronaj al lui Vlad şi Sanda Filat, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu" din Chişinău, al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei şi al Uniunii Artiştilor Plastici.

Operele ce urmează să fie expuse la Chişinău sunt semnate de către artişti valoroşi din Republica Moldova şi România, precum Leonid Grigoraşenco, Mihail Grecu, Idel Ianchelevici, Moisey Gamburd, Theodor Kiriacoff Suruceanu, Nicolae Grigorescu, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Tonitza şi mulţi alţii.

Toate exponatele vor putea fi achiziţionate în cadrul Licitației de Vară 2012, eveniment care va uni participanţi din Chişinău şi Bucureşti. Pentru prima dată, o licitaţie de artă se va desfăşura, simultan, în săli de spectacole din cele două ţări. Licitaţia va avea loc pe data de 12 iunie, la Palatul Republicii din Chişinău. În acelaşi timp, operele vor fi licitate şi în România, la evenimentul care se va desfăşura la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti.

Deschiderea expoziţiei va avea loc sâmbătă, 2 iunie 2012, iar iubitorii de artă vor putea vizita expoziţia până luni, 4 iunie, între orele 10:00-19:00, la Leogrand Hotel. În ultima zi a expoziţiei, organizatorii au pregătit o surpriză frumoasă vizitatorilor.

Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 5, 5 milioane de euro în 2010 la 11 milioane de euro în 2011-într-o piaţă a vânzărilor publice care a crescut de la 8, 3 milioane euro în 2010 la 14 milioane euro în 2011.