Preşedintele Israelului va participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor căzuţi în tragedia aviatică din Munţii Bucegi jpeg

Preşedintele Israelului va participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor căzuţi în tragedia aviatică din Munţii Bucegi

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 7 iunie 2021

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va participa joi, 10 iunie, la monumentul româno-israelian din Munţii Bucegi, la ceremonia militară şi religioasă de comemorare a celor şapte militari, şase israelieni şi unul român, care au murit în tragedia aviatică din 2010, relatează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Ministerul Apărării Naţionale, la ceremonia din comuna braşoveană Şimon vor participa oficialităţi române şi israeliene, camarazi şi membri de familie ai militarilor căzuţi în misiune.

Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga, a precizat că preşedintele Reuven Rivlin, care se va afla în România începând de marţi, într-o vizită de stat, va participa la evenimentul de comemorare, alături de şeful Forţelor Aeriene Israeliene.

"Joi, preşedintele Rivlin, şeful Forţelor Aeriene Israeliene şi şeful Forţelor Aeriene Române vor participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din 2010, în Munţii Bucegi. Oficialilor li se vor alătura 100 de membri ai familiilor celor 7 eroi", a arătat, într-o postare pe Facebook, ambasadorul David Saranga.