Preotul care ╚Öi a riscat via╚Ťa pentru a salva Coroana de Spini a lui Hristos ├«n timpul incendiului de la Notre Dame  jpeg

Preotul care ╚Öi-a riscat via╚Ťa pentru a salva Coroana de Spini a lui Hristos ├«n timpul incendiului de la Notre-Dame

­čôü Istoria Religiilor
Autor: Redac╚Ťia

Un preot devenit erou ╚Öi-a riscat via╚Ťa intr├ónd ├«n Notre-Dame pentru a salva Coroana de Spini a lui Hristos, cea mai pre╚Ťioas─â relicv─â religioas─â ad─âpostit─â de catedrala din Paris.

Jean-Marc Fournier, preot al serviciului de pompieri din Paris, a spus c─â s-a num─ârat printre cei care au intrat ├«n catedrala parizian─â veche de 850 de ani, ├«n timp ce aceasta era ├«nghi╚Ťit─â de fl─âc─âri. El a salvat ╚Öi Preasf├óntul Sacrament, ├«n timp ce serviciile de urgen╚Ť─â au format un ÔÇ×lan╚Ť umanÔÇť pentru a scoate relicvele din structura ├«n fl─âc─âri. Incendiul a fost stins dup─â opt ore, relateaz─â Adev─ârul.

image

ÔÇ×Coroana de Spini, tunica Sf├óntului Ludovic ╚Öi alte c├óteva lucr─âri importante sunt acum ├«ntr-un loc sigurÔÇť a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

O surs─â din serviciile de urgen╚Ť─â a spus c─â ÔÇ×p─ârintele Fournier este un adev─ârat erou. Nu a dat dovad─â de team─â, ├«ndrept├óndu-se direct spre relicvele din catedral─â ╚Öi s-a asigurat ca acestea s─â fie salvate. Are de-a face cu via╚Ťa ╚Öi moartea ├«n fiecare zi ╚Öi nu arat─â c─â-i e fric─âÔÇť.

Coroana de spini a lui Iisus Hristos

Cea mai pre╚Ťioas─â comoar─â a Catedralei Notre-Dame, o relicv─â venerat─â ca fiind Coroana de Spini purtat─â de c─âtre Hristos, a fost salvat─â din fl─âc─âri. Coroana se afl─â ├«ntr-un recipient de sticl─â, decorat cu aur, comandat de c─âtre Napoleon ╚Öi era expus─â publicului doar vinerea ├«n timpul postului ╚Öi ├«n vinerea mare. Relicva provine de la Ierusalim ╚Öi a fost dus─â ini╚Ťial la capela Sainte-Chappelle, construit─â ├«n secolul al XIII-lea special pentru familia regal─â.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Istoria celei mai pre╚Ťioase Coroane: Cununa de Spini a lui Hristos, ad─âpostit─â de Catedrala Notre-Dame din Paris