Preoţi catolici polonezi au ars în public cărţi din seriile „Twilight“ şi „Harry Potter“   jpeg

Preoţi catolici polonezi au ars în public cărţi din seriile „Twilight“ şi „Harry Potter“

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 2 aprilie 2019

Preoţi catolici au anunţat că au ars în public, în acest weekend, în Polonia, cărţi din celebrele seriile "Harry Potter" şi "Twilight", pe care le consideră sacrilegii, potrivit bbc.com

Ne supunem cuvântului divin", a explicat, pe pagina de Facebook, grupul religios "Fundacja SMS Z Nieba", autorii acestui autodafeu (distrugere prin foc), cu poze. Se pot vedea trei preoţi care aruncă în foc un coş plin de cărţi, între care cele cu aventurile lui Harry Potter, tânărul vrăjitor imaginat de romanciera britanică J.K. Rowling, şi pe cele cu vampirul Edward Cullen, scrise de americana Stephenie Meyer, dar şi alte obiecte precum o mască în stil african. Ei spun rugăciuni deasupra focului în care este pe cale să fie mistuită şi o umbrelă "Hello Kitty" şi o figurină hindusă.

Mesajul, cu comentarii din "Deuteronom", una dintre cărţile din Vechiul Testament, a devenit rapid viral. Episcopatul polonez şi preotul local au recunoscut existenţa faptelor dar au refuzat să comenteze.

Trei preoţi au dat foc mai multor cărţi din seria Harry Potter  jpeg

Potrivit lui Jan Kucharski, exorcist şi preot al parohiei din Gdansk, în nord-estul Poloniei, "nu este vorba de arderea unor cărţi oarecare, ci de obiecte asociate cu magia şi ocultismul. Pe lângă acestea, există şi alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioşi. Este timpul să instaurăm ordinea".