Povestea din spatele celei mai celebre imagini din Al II lea R─âzboi Mondial  Care au fost protagoni┼čtii fotografiei jpeg

Povestea din spatele celei mai celebre imagini din Al II-lea R─âzboi Mondial. Care au fost protagoni┼čtii fotografiei

­čôü Curiozit─â┼úile ┼či culisele istoriei
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 3 mai 2012

Anun┼úul capitul─ârii Japoniei ┼či astfel al ├«ncheierii celui de Al II-lea R─âzboi Mondial a creat o bucurie imens─â printre americani. Poza care a imortalizat s─ârutul dintre un marinar ┼či o asistent─â medical─â din Times Square, New York, a devenit celebr─â, ├«ns─â protagoni┼čtii ei nu au fost niciodat─â identifica┼úi.

O nou─â carte dezv─âluie numele acestora:George Mendonsa ┼či Greta Zimmer Friedman, scrie dailymail.co.uk.

Poza, care a apărut pe coperta revistei LIFE, a devenit un simbol al acelei perioade. Cei doi nu erau un cuplu atunci când s-au sărutat iar marinarul, George Mendonsa, s-a căsătorit chiar cu fata care apare în poză în spatele umărului său stâng. Imaginea a devenit cea mai multiplicată a LIFE.

După ce poza a fost făcută, fotograful Alfred Eisenstaedt nu i-a întrebat pe cei doi cum se numesc, iar identitatea lor a rămas un mister.

image
image

George Galdorisi, autorul lucr─ârii "Marinarul care s─ârut─â", ┼či co-autorul Lawrance Verrie, sus┼úin c─â au aflat ├«n sf├ór┼čit cine erau cei doi, iar povestea nu pare at├ót de romantic─â pe c├ót a┼čteptau americanii.

Conform autorilor, Mendonsa avea întâlnire în acea zi cu iubita lui Rita Petry, la Radio City Music Hall. Marinarul era în permisie după ce supravieţuise bătăliilor din Pacific, unde văzuse cum asistentele medicale îngrijesc marinari.

Galdorisi a explicat cum s-au ├«nt├ómplat evenimentele. "Emo┼úiile provocate de strigarea ┬źR─âzboiul s-a terminat┬╗ l-au determinat s─â ias─â  din cl─âdire decis s─â s─ârute prima asistent─â medical─â pe care o ├«nt├ólne┼čte. Dup─â s─ârut, cei doi nu au f─âcut cuno┼čtin┼ú─â, ┼či-au v─âzut de vie┼úile lor separat", a spus Galdorisi.

Iubita de atunci a lui Mendonsa a devenit so┼úia lui mai t├órziu, ├«n ciuda s─ârutului s─âu cu alt─â femeie. Familia Mendonsa tr─âie┼čte ├«n Rhode Island ├«n prezent, iar Greta Friedman ├«n Maryland.

sursa:gandul.info