Portretul iubitei lui Modigliani, scos la licitaţie jpeg

Portretul iubitei lui Modigliani, scos la licitaţie

Un portret al iubitei lui Modigliani s-ar putea vinde cu până la 35, 5 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii, aceasta reprezentând o testare a cererii existente pentru lucrările de artă moderne.

Pe 6 februarie, Christie’s International va scoate la licitaţie portretul din 1919 al artistului, intitulat “Jeanne Hebuterne (au chapeau)”, care o înfăţişează pe soţia sa, aşezată pe un scaun din lemn. Artistul a murit, la vârsta de 35 de ani, în 1920. Copleşită de suferinţă, Jeanne Hebuterne s-a sinucis în ziua următoare, ucigând copilul nenăscut al celor doi, scrie bloomberg.com.

Amadeo Modigliani este unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai modernismului. Deşi arta modernă şi impresionistă continuă să se vândă la preţuri exorbitante, acest domeniu suferă din cauza lipsei lucrărilor noi. Cu toate acestea, lotul de 78 de lucrări suprarealiste şi impresioniste ar putea aduna peste 200 de milioane de dolari. Matisse, Picasso, Miro Printre lucrările celebre de la licitaţie se numără şi una aparţinându-i lui Henri Matisse, din 1938, “La danse”. Nudul lui Pablo Picasso, “Nu accroupi”, pictat de Sfântul Valentin, în 1960, nu s-a vândut la preţul oferit în cadrul licitaţiei din 1998, de 3 milioane de dolari.

Ultimele picturi ale lui Picasso au fost reevaluate de atunci, mai ales de colecţionarii de artă contemporană. Suprarealismul, iubit de colecţionarii de artă contemporană, este singura zonă în care preţurile au crescut semnificativ în ultimii ani. Lucrarea din 1939 a lui Joan Miro, “L’Echelle d’evasion”, nu a mai fost văzută în public de mai bine de 50 de ani, iar preţul estimat ajunge la aproape zece milioane de euro. Proprietarii picturilor valoroase ale lui Miro au fost încurajaţi să le vândă, după ce în iunie a fost plătită suma record de 28, 5 milioane de dolari pentru lucrarea “Peinture (Etoile Bleue)”.