Pentagon: Soldaţii ruşi dezertează sau îşi sabotează blindatele  Mulţi au depus armele fără a lupta jpeg

Pentagon: Soldaţii ruşi dezertează sau îşi sabotează blindatele. Mulţi au depus armele fără a lupta

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 2 martie 2022

Un oficial de la Pentagon a transmis că mai mulţi soldaţi ruşi care luptă în războiul din Ucraina au dezerat sau şi-au sabotat echipamentele. Ei sunt înfometaţi, demoralizaţi şi de multe ori rămân fără combustibil.

Plutoane întregi şi-ar fi depus armele fără a lupta, după ce s-au lovit de înverşunarea ucrainenilor de a-şi apăra ţara. Mulţi dintre dezertori sunt tineri recruţi, fără pregătire şi prost echipaţi. În unele cazuri, trupele invadatoare ar fi făcut în mod deliberat găuri în rezervoarele de benzină ale vehiculelor lor, probabil pentru a evita lupta, a spus oficialul american, scrie New York Times, citat de adevarul.ro.

Oficialul american nu a divulgat modul în care au fost obţinute informaţiile. Se presupune că ar fi vorba de interceptări sau monitorizări ale declaraţiilor soldaţilor ruşi care au fost capturaţi. De asemenea, se crede că acest fenomen ar putea fi o explicaţie a faptului că forţele ruse, inclusiv un convoi cu tancuri, întins pe 60 de kilometri, nu au făcut niciun progres privind capturare Kievului, susţin oficialii americani.

În prezent, Vladimir Putin foloseşte două treimi din puterea de luptă totală a Rusiei pentru invazia din Ucraina.

Totodată, pentru forţele ruse care au intrat în Ucraina din Belarus, problemele logistice s-au dovedit a fi o problemă uriaşă, a declarat marţi un oficial european. În timpul exerciţiilor militare comune de pe teritoriul belarus, unii dintre soldaţi primeau provizii puţine de alimente şi combustibil, potrivit analiştilor independenţi. Totodată, potrivit The Kyiv Independent, trupele ruseşti din Crimeea refuză să intre în Ucraina.