Panouri stradale cu mesaje anti unioniste, în Republica Moldova jpeg

Panouri stradale cu mesaje anti-unioniste, în Republica Moldova

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 martie 2018

Intensificarea curentului unionist în Republica Moldova l-a determinat pe Igor Dodon să inițieze o campanie antiunionistă. În Moldova au apărut panouri publicitare cu mesajul „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor! Igor Dodon”, informează  deschide.md.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă să se convingă că mișcarea unionistă ia amploare doar datorită faptului că suntem în Anul Centenarului.

„În acest an este ceasul de vârf al unioniștilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraționale și întunecate emoții și pasiuni. Au devenit foarte perfizi și agresivi și, din păcate, multă lume a căzut pradă acestor isterii. Și multe autorități din statul vecin și-au arătat adevărata față și intenție”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon a reiterat că „Unirea niciodată nu se va produce”, iar majoritatea cetățenilor Republicii Moldova „condamnă ferm acțiunile unioniste”.

Pentru ca acțiunile sale să fie cât mai clare, Dodon a încheiat postarea de pe FB cu versuri care aparțin celui mai mare poet român, Mihai Eminescu: „ce e val ca valul trece”, sugerând apropierea dintre versuri și mesajul de pe panoul anti-unionist.

Foto: Facebook