Frontiera dintre Armenia și Azerbaidjan (© Golden / Wikimedia Commons)

Orașe din Armenia, bombardate de armata Azerbaidjanului

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 13 septembrie 2022

Ministerul armean al Apărării a raportat că Forțele Armate azere au deschis foc intens în direcția orașelor Goris, Sotk și Jermuk folosind artilerie și arme de calibru mic.

Armenia şi Azerbaidjan au anunţat marţi confruntări de amploare la graniţă, soldate cu moartea unor soldaţi azeri, în cea mai recentă izbucnire de violenţă între cele două ţări, relatează AFP. Schimburi frecvente de focuri de armă au fost raportate de-a lungul graniţei comune de la sfârşitul războiului din 2020 dintre Erevan şi Baku din cauza regiunii disputate Nagorno-Karabah, informează adevarul.ro.

„Pe 13 septembrie, la ora 00:05, unități ale Forțelor Armate Azerbaidjane au deschis foc intens în direcția orașelor Goris, Sotk și Jermuk folosind artilerie, arme de calibru mare și de calibru mic. Pozițiile Forțelor Armate Armene au fost bombardate”, a declarat marți ministerul armean al Apărării .

De asemenea, Ministerul Apărării raportează că inamicul folosește drone.

„Lupta intensivă, care a început ca urmare a unei provocări pe scară largă a părții azere, continuă. Forțele armate armene dau un răspuns adecvat", a adăugat Ministerul armean al Apărării.

La rândul său, Ministerul azer al Apărării a acuzat Armenia de „acte subversive pe scară largă” în apropierea districtelor Dashkasan, Kelbajar şi Lachin de la graniţă, adăugând că poziţiile armatei sale „au fost atacate, inclusiv cu mortiere de tranşee”.

„Există victime în rândul militarilor (azeri)”, a afirmat el, fără a da cifre.

Săptămâna trecută, Armenia a acuzat Azerbaidjanul de uciderea unuia dintre soldaţii săi într-un schimb de focuri la frontieră.

Foto sus: Frontiera dintre Armenia și Azerbaidjan (© Golden / Wikimedia Commons)