Opt bărci din Epoca de bronz au fost descoperite în Marea Britanie jpeg

Opt bărci din Epoca de bronz au fost descoperite în Marea Britanie

📁 Antichitate
Autor: Ganciu Ilie Iulian
🗓️ 7 iunie 2013

O flotă de opt bărci preistorice, inclusiv una care măsoară aproape nouă metri, a fost descoperită în regiunea Cambridge, Marea Britanie, scrie The Guardian. Arheologii numesc aceată descoperire ca fiind una record pentru Epoca Bronzului.

Cele opt bărci, scufundate intenţionat în urmă cu 3000 de ani, reprezintă cel mai mare grup de astfel de ambarcaţiuni datând din Epoca Bronzului şi găsite în acelaşi loc. În plus, experţii spun că aceste vase s-au conservat foarte bine. Câteva dintre ele, fiind acoperite cu inscripiţii şi desene, au fost scoase din albia unui râu.

"Când am găsit prima barcă, toata lumea era încântată, apoi am mai găsit una şi încă una şi nu ne venea să credem. O barcă este o descoperire remarcabilă, 8 reprezintă una fenomenală", a povestit arheologul Ian Panter.

Oamenii de ştiinţă încearcă acum să explice semnificaţia faptului că bărcile au fost scufundate intenţionat în râu. Echipa de arheologi de la Cambridge aşteaptă rezultatele datării cu carbon-14 pentru a afla exact vârsta bărcilor.