racheta jpg

O rachetă a căzut în nordul Republicii Moldova

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 5 decembrie 2022

În apropierea oraşului Briceni din nordul Republica Moldova, centru administrativ al raionului cu acelaşi nume care se învecinează cu Ucraina, a fost descoperită o rachetă într-o livadă, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău.

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti asupra Ucrainei din cursul zilei, şi-a intensificat gradul de atenţie, au anunţat forţele de ordine moldovene, care nu precizează despre ce fel de rachetă este vorba, dar media moldovene lasă să se înţeleagă că ar fi una rusească.

"În conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de atenţie în zona Inspectoratelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperita racheta a fost izolată de patrule ale forţelor de ordine şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh şi IGSU", a anunţat MAI de la Chişinău într-un comunicat.

Localnicii spun că au auzit două explozii puternice, potrivit unor mesaje pe reţelele de socializare, preluate de portalul stiri.md.

La sfârşitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de antiaerian al Ucrainei a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocniţa. Geamurile mai multor locuinţe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Rusia a declanşat un nou atac cu rachete

Rusia a dezlănţuit luni un nou baraj de rachete asupra Ucrainei, iar populaţia este îndemnată să se îndrepte spre adăposturi şi apărarea antiaeriană a intrat în acţiune, indormează Agerpres.

„Rachetele au fost deja lansate”, a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat.

„Observăm că bombardierele strategice ruseşti au decolat şi primul val de rachete a fost deja lansat”, a precizat oficialul ucrainean, adăugând că ar putea fi vorba despre un atac în mai multe valuri.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în capitala Kiev şi în întreaga ţară, în urma a ceea ce oficialii ucraineni descriu a fi un nou atac rusesc cu rachete. Ultimul raid de acest fel a avut loc pe 23 noiembrie şi a ţintit din nou infrastructura energetică a Ucrainei.

Oficiali citaţi de presa ucraineană afirmă că se aud explozii în unele zone după ce sistemele antiaeriene au intrat în acţiune.

Foto sus: O rachetă a căzut într-o livadă nordul Republicii Moldova (foto: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova)