O femeie a mâzgălit cu markerul celebrul tablou al lui Delacroix jpeg

O femeie a mâzgălit cu markerul celebrul tablou al lui Delacroix

„La Liberté guidant le peuple", celebrul tablou al lui Eugène Delacroix, a fost vandalizat de o vizitatoare a filialei muzeului Luvru din Lens, care a reuşit să scrie un mic text pe opera de artă, dar a fost imediat arestată, a anunţat instituţia, citată de AFP.

Femeia, în vârstă de 28 de ani, a scris cu un marker pe partea inferioară a tabloului. Ea a fost imediat blocată de un agent de pază şi un alt vizitator, predată poliţiei şi reţinută, au precizat reprezentanţii muzeului, care au depus plângere.

Reprezentanţii muzeului Luvru spun că inscripţia este superficială şi se aşteaptă să poată fi curăţată uşor."Distrugerile vor fi evaluate începând din seara aceasta, de departamentul de pictură al muzeului Luvru şi un restaurator specializat care a fost trimis la faţa locului", au precizat aceştia, joi seară. În funcţie de diagnostic, se va decide dacă pictura va fi sau nu trimisă unor specialişti care se ocupă de restaurări.

"La Liberté guidant le peuple" (1830), de Delacroix, este, alături de "Portrait de Balthazar Castiglione", de Raphaël, şi "La Madeleine à la veilleuse", de Georges de La Tour, una dintre capodoperele expuse timp de un an în noul muzeu din Lens, inaugurat pe 4 decembrie 2012 şi care a avut deja 205.000 de vizitatori.

De mari dimensiuni, pictura "La Liberté guidant le peuple"este inspirată de mişcările revoluţionare din Franţa, din 27, 28 şi 29 iulie 1830.

Sursa:http://www.realitatea.net