O colecție de artă a lui Hitler a fost descoperită într o mănăstire din Cehia jpeg

O colecție de artă a lui Hitler a fost descoperită într-o mănăstire din Cehia

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 28 februarie 2012

Colecția de artă a lui Hitler pierdută acum foarte mult timp a fost descoperită de Jiri Kuchar, un istoric ceh, ascunsă într-o mănăstire din micul oraș Doskany de la nord de Praga.

Printre operele de artă se numără și un tablou de dimensiuni foarte mari, intitulat Amintiri de la Stalingrad, în care sunt reprezentați soldați germani adăpostindu-se într-o tranșee. Se crede că această pictură era una dintre preferatele lui Hitler, în ciuda catastrofalei înfrângeri suferite de armata sa la Stalingrad.

Se pare că spre sfârșitul războiului, Hitler a dat ordin ca picturile (pe care le cumpărase sau confiscase) să fie ascunse într-o mănăstire din Boemia de sud. Însă soldații americani le-au găsit și le-au depozitat într-un loc special dedicat artefactelor furate de naziști în timpul războiului. Ele au dispărut însă ulterior și nu se știe exact cum au ajuns în mănăstirea din Doskany

Reprezentanții mănăstirii au declarat că nu știau nimic despre originea acestor picturi. În ciuda provenienței lor, instituția intenționează să păstreze operele de artă. Specialiștii consideră că valoarea istorică a colecției depășește valoarea sa artistică și că aceasta ar putea fi vândută la licitație pentru 1, 7 milioane de dolari.

Povestea nu se termină însă aici. Kuchar a declarat că înainte de momentul dispariției, colecția era formată din 16 picturi, ceea ce înseamnă că rămân încă 9 tablouri nedescoperite. Găsirea acestora s-ar putea dovedi a fi foarte dificilă, din cauza reticenței multora de a recunoaște că operele de artă favorite poartă acest stigmat istoric.

Sursa:http://www.telegraph.co.uk