O biseric─â din secolul al IV lea, redeschis─â la aproape doi ani dup─â ce a fost incendiat─â / FOTO jpeg

O biseric─â din secolul al IV-lea, redeschis─â la aproape doi ani dup─â ce a fost incendiat─â / FOTO

­čôü Istoria Religiilor
Autor: Redac╚Ťia

ÔÇŁBiserica ├Änmul╚Ťirii P├óinilor ╚Öi a Pe╚ÖtilorÔÇŁ, situat─â ├«n nordul Israelului, a fost redeschis─â duminic─â, la aproape doi ani dup─â ce a fost incendiat─â de doi extremi╚Öti evrei. 

L─âca╚Öul de cult romano-catolic a fost construit ├«n secolul al IV-lea ╚Öi este amplasat ├«n or─â╚Öelul israelian Tabgha, pe malul M─ârii Galileii. Biserica este ridicat─â pe locul unde se crede c─â Iisus a ├«nf─âptuit un miracol, hr─ânind 5.000 de oameni cu cinci p├óini ╚Öi doi pe╚Öti, iar podeaua sa con╚Ťine un mozaic (foto jos) care aminte╚Öte de acest moment, relateaz─â Agerpres.

Doi extremi╚Öti evrei au fost pu╚Öi sub acuzare ├«n iulie 2015, la o lun─â dup─â incendierea bisericii. Israelul a contribuit cu circa 394.000 de dolari la reconstruc╚Ťie, ├«ns─â suma a fost mai mic─â dec├ót s-a sperat, a declarat Heinz Thiel, secretarul general al Asocia╚Ťiei Germane din ╚Üara Sf├ónt─â, ├«n proprietatea c─âreia se afl─â biserica. 

ÔÇŁDup─â aproximativ opt luni de renov─âri, atriumul ╚Öi intrarea ├«n biseric─â sunt ├«n sf├ór╚Öit accesibile din nou vizitatorilor din ├«ntreaga lumeÔÇŁ, a precizat Thiel.

1 508 jpg jpeg
2 366 jpg jpeg
4 510 jpg jpeg
3 283 jpg jpeg