Noi însemnări ale lui Martin Luther au fost descoperite jpeg

Noi însemnări ale lui Martin Luther au fost descoperite

Însemnări ale lui Martin Luther, părintele protestantismului, au fost descoperite în biblioteca Ducelui August din Wolfenbuttel, în nordul Germaniei, au anunţat luni reprezentanţii instituţiei.

Notiţele scrise au fost descoperite de un profesor german de teologie, Ulbrich Bubenheimer. „Acestea sunt printre cele mai vechi scrieri ale lui Luther care s-au păstrat”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii biblioteci, instituţie care deţine, în special, manuscrise din perioada medievală, dar şi documente şi cărţi din perioada Reformei.

În total, este vorba de în jur de 15 adnotări făcute de Luther în perioada în care a studiat la Erfurt, la începutul secolului al-XVI-lea. Notiţele sunt centrate mai ales în jurul cuvântului latin „fides” – credinţă-şi a unui sfânt din regiunea sa, Elisabeta de Turingia. Născut în 1483 şi mort în 1546, Martin Luther a fost un mare reformator religios şi, de asemenea, unul din primii scriitori de limbă germană. Lui i se datorează traducerea Bibliei într-un limbaj accesibil.

Luteranismul s-a răspândit în nordul Germaniei şi în centru, în nordul Alsaciei şi în ţările scandinave. Citeste mai mult: adev.ro/mrszqw