Noi dezvăluiri despre execuţia lui Che Guevara jpeg

Noi dezvăluiri despre execuţia lui Che Guevara

📁 Istorie recentă
🗓️ 9 iulie 2013

Mai multe aşa-zise dezvăluiri despre moartea lui Che Guevara au fost făcute publice într-o nouă carte, scrisă de doi cercetători ai vieţii celebrului revoluţionar, scrie publicaţia cubaneză Juventud Rebelde.

Autorii cărţii „Uciderea lui Che Guevara în Bolivia – dezvăluiri” susţin că ucigaşii revoluţionarului nu doar că i-au tăiat mâinile de la încheieturi, aşa cum se credea până în prezent, ci l-au şi decapitat pe Che.

Ordinul morbid i-a aparţinut preşedintelui de la acea vreme al Boliviei, Rene Barrientos, care dorea să trimită capul lui Che Guevara în Cuba. Autorităţile americane s-au opus însă acestui gest, considerându-l de o cruzime prea mare.

Totuşi, mâinile lui Che Guevara au fost ţinute în formol şi au ajuns în Cuba prin intermediul unui ministru bolivian care a vizitat Havana, se mai arată în respectiva carte.

De altfel, autorii volumului remarcă violenţa soldaţilor bolivieni care l-au capturat şi omorât pe Che Guevara. Juventud Rebelde spune că, în plus, câţiva ofiţeri de rang înalt ai armatei boliviene şi-au însuşit cele 4 ceasuri Rolex aparţinând luptătorilor lui Che Guevara, dar şi banii pe care acesta îi avea asupra sa.

Che Guevara a pătruns în Bolivia în 1967 şi plănuia o mişcare de gherilă, când a fost capturat, interogat şi ulterior împuşcat de soldaţii bolivieni, în data de 9 octombrie, pe când avea 39 de ani.

sursa:gandul. info