Arca lui Noe FOTO Shutterstock jpg

Noi descoperiri despre Arca lui Noe. Arheologii cred că sunt tot mai aproape de adevăr

📁 Istorie recentă
🗓️ 3 iulie 2024

Arheologii cred că sunt cu un pas mai aproape de confirmarea locului în care se află Arca lui Noe.

O echipă de arheologi din Turcia a prelevat probe de rocă și sol despre care crede că conține ruine ale vasului.

Proiectul a început în 2021 și este încă în derulare. Analiza inițială a determinat că probleme obținute conțin materie argiloasă, marină și fructe de mare, potrivit dailymail.co.uk.

Biblia susține că arca a rămas „pe munții Ararat” din Turcia, în urma unui potop de 150 de zile care a înecat Pământul și fiecare ființă vie care nu s-a aflat pe acest vas.

Formațiunea geologică se află în districtul Doğubayazıt din Ağrı și este considerat ca fiind principalul loc în care s-ar afla, de fapt, arca.

Vasul ar avea dimensiunile de 157 de metri lungime, 26 de metri lățime și 16 metri înălțime.

O echipă de experți condusă de Universitatea Tehnică din Istanbul, de Universitatea Andrew și de Universitatea Ağrı İbrahim Çeçen au făcut cercetări pe situl respectiv, colectând date care să confirme povestirea biblică.

„Potrivit primelor descoperiri obținute prin studiul nostru, în regiune au existat activități umane încă din perioada Calcolitică, între anii 5.500 și 3.000 î.Hr. Se cunoaște faptul că potopul Profetului Noah a avut loc acum 5.000 de ani”, a declarat rectorul Universității Ağrı İbrahim Çeçen, Faruk Kaya.

Cu toate acestea, un cercetător de la Universitatea din Sydney, dr. Andrew Snelling, susține că Muntele Ararat nu ar avea cum să fie locul în care se află arca deoarece acesta s-ar fi format numai după potop.