Nativii americani sunt originari din Siberia jpeg

Nativii americani sunt originari din Siberia

­čôü Preistorie
Autor: Redac╚Ťia

Regiunea Altai din sudul Siberiei se afl─â ├«n inima Rusiei.. Aceast─â mic─â republic─â muntoas─â este acum ├«n aten╚Ťia cercet─âtorilor datorit─â unor studii recente care sugereaz─â c─â nativii americani provind de fapt din aceast─â regiune izolat─â.

Studiile genetice indic─â existen╚Ťa unei muta╚Ťii de ADN at├ót la popula╚Ťiile din Altai, c├ót ╚Öi la nativii americani.  Aceast─â schimbare de ADN s-a petrecut acum 13-14.000 de ani, c├ónd se pare c─â oamenii au ├«nceput s─â se deplaseze, pe ghea╚Ť─â, din Rusia c─âtre America, travers├ónd zona str├ómtorii Bering de azi.

ÔÇŁAltai e o zon─â-cheie deoarece este un loc unde oamenii vin ╚Öi din care pleac─â de mii ╚Öi mii de aniÔÇŁ, a declarat Dr. Theodor Schurr de la Universitatea din Pennsylvania. Printre oamenii preistorici care-╚Öi au originile ├«n regiunea Altai sunt ╚Öi str─âmo╚Öii amerindienilor. ├Äncep├ónd cu acum circa 20-25.000 de ani, ace╚Öti oameni ╚Öi-au transportat mo╚Ötenirea genetic─â asiatic─â c─âtre zonele ├«ndep─ârtate ale Siberiei ╚Öi, ulterior, c─âtre Americi. 

article 2092258 1179D0B6000005DC 526 468x295 jpg jpeg

ÔÇŁ╚Üelul nostru este de a defini mai bine aceste leg─âturi genetice ale popula╚Ťiilor din Altai cu indienii americaniÔÇŁ, a spus Schurr. Calcul├ónd c├ót timp a fost necesar pentru apari╚Ťia acestor mutata╚Ťii, echipa lui Schurr a estimat c─â linia genetic─â specific─â zonei Altai s-a modificat c├óndva acum 13-14.000 de ani.

De╚Öi e posibil, ba chiar probabil, ca mai multe valuri de popula╚Ťii s─â fi trecut din Rusia c─âtre America, Schurr a declarat c─â al╚Ťi cercet─âtori nu au putut identifica p├ón─â acum alte leg─âturi genetice care s─â poat─â stabili exact originea popula╚Ťiilor nord-americane.

Sursa:http://www.dailymail.co.uk/