Nativii americani sunt originari din Siberia jpeg

Nativii americani sunt originari din Siberia

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 27 ianuarie 2012

Regiunea Altai din sudul Siberiei se află în inima Rusiei.. Această mică republică muntoasă este acum în atenția cercetătorilor datorită unor studii recente care sugerează că nativii americani provind de fapt din această regiune izolată.

Studiile genetice indică existența unei mutații de ADN atât la populațiile din Altai, cât și la nativii americani.  Această schimbare de ADN s-a petrecut acum 13-14.000 de ani, când se pare că oamenii au început să se deplaseze, pe gheață, din Rusia către America, traversând zona strâmtorii Bering de azi.

”Altai e o zonă-cheie deoarece este un loc unde oamenii vin și din care pleacă de mii și mii de ani”, a declarat Dr. Theodor Schurr de la Universitatea din Pennsylvania. Printre oamenii preistorici care-și au originile în regiunea Altai sunt și strămoșii amerindienilor. Începând cu acum circa 20-25.000 de ani, acești oameni și-au transportat moștenirea genetică asiatică către zonele îndepărtate ale Siberiei și, ulterior, către Americi. 

article 2092258 1179D0B6000005DC 526 468x295 jpg jpeg

”Țelul nostru este de a defini mai bine aceste legături genetice ale populațiilor din Altai cu indienii americani”, a spus Schurr. Calculând cât timp a fost necesar pentru apariția acestor mutatații, echipa lui Schurr a estimat că linia genetică specifică zonei Altai s-a modificat cândva acum 13-14.000 de ani.

Deși e posibil, ba chiar probabil, ca mai multe valuri de populații să fi trecut din Rusia către America, Schurr a declarat că alți cercetători nu au putut identifica până acum alte legături genetice care să poată stabili exact originea populațiilor nord-americane.

Sursa:http://www.dailymail.co.uk/