Mormântul unuia dintre apostolii lui Iisus Hristos, descoperit în Turcia jpeg

Mormântul unuia dintre apostolii lui Iisus Hristos, descoperit în Turcia

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția

O echipă de arheologi coordonată de italianul Francesco d'Andria a anunţat că a descoperit la Pamukkale, străvechiul oraş Hierapolis, în partea de vest a Turciei, mormântul Sfântului Filip, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, a anunţat agenţia de presă Anatolia, citată de AFP.

"Am încercat de mulţi ani să descoperim mormântul Sfântului Filip (...) L-am găsit în sfârşit sub dărâmăturile unei biserici (din zonă), pe care le-am scos la lumina zilei în urmă cu o lună", a declarat arheologul italian, care lucrează de mai mulţi ani în Turcia.

El a precizat că mormântul nu a fost încă deschis. "Într-o zi, el va fi (deschis), fără îndoială. Această descoperire este de o importanţă majoră pentru arheologie şi pentru lumea creştină", a adăugat Francesco d'Andria.

Originar din Galileea, o provincie aflată în prezent pe teritoriul Israelului, Filip a fost unul dintre discipolii lui Iisus. El a pornit într-o campanie de evanghelizare a unor ţinuturi din Asia Mică şi a murit prin lapidare, fiind apoi crucificat de romani în oraşul Hierapolis din străvechea regiune istorică Frigia.

Actualul Pamukkale este un oraş turistic, cunoscut mai ales pentru apele lui termale şi rocile sedimentare-travertin alb-de la care şi-a luat şi numele, care în limba turcă înseamnă "castelul de bumbac".