Morm├óntul adjunctului lui Hitler, distrus pentru a opri pelerinajul neo nazi┼čtilor jpeg

Morm├óntul adjunctului lui Hitler, distrus pentru a opri pelerinajul neo-nazi┼čtilor

Morm├óntul lui Rudolf Hess, adjunctul lui Adolf Hitler, situat ├«n ora┼čul Wunsiedel din sudul Germaniei, a fost distrus pentru a opri pelerinajele neo-nazi┼čtilor la locul de veci. Osemintele lui Hess au fost exhumate chiar ├«nainte de devastarea morm├óntului.

Rudolf Hess, adjunctul lui Adolf Hitler, a fost singulul supravie┼úuitor al cabinetului care a condus Al Treilea Reich. El a fost capturat ├«n 1941, ├«n timp ce ├«ncerca s─â fug─â ├«n Marea Britanie. ├Än 1946, la procesul de la N├╝rnberg, Hess a fost condamnat la ├«nchisoare pe via┼ú─â pentru crime de r─âzboi ┼či crime ├«mpotriva umanit─â┼úii.

├Äncarcerat la Berlin, el a stat ├«n stapele gratiilor p├ón─â ├«n 1987, c├ónd s-a sinucis la v├órsta de 93 de ani. La cererea sa, Hess a fost ├«nmorm├óntat ├«ntr-un mic ora┼č bavarez, Wunsiedel, unde a avut o cas─â de vacan┼ú─â ┼či unde ├«┼či dormeau somnul de veci ┼či p─ârin┼úii lui. Biserica Luteran─â local─â se ocupa de administrarea cimitirului unde a fost depus trupul fostului adjunct al lui Hitler.

├Äns─â, tot mai multe ├«ngrijor─âri au ap─ârut ├«n r├óndul comunit─â┼úii locale, care asista la un mare flux de grupuri neo-naziste ce veneau ├«n fiecare an, pe 17 august, ├«n pelerinaj la morm├óntul lui Rudolf Hess, cu ocazia comemor─ârii decesului s─âu. Adep┼úii lui Hess, aduna┼úi ├«n num─âr mare ├«n Wunsiedel, blocau deseori ora┼čul ├«n ├«ncercarea de a ajunge c├ót mai aproape de piatra lui funerar─â, pe care scria "Am cutezat" ("Ich hab's gewagt").

8 3 jpg jpeg

Mormântul lui Rudolf Hess inainte de a fi distrus

De┼či, ├«n 2005, o instan┼ú─â de judecat─â bavarez─â a interzis astfel de adun─âri, neo-nazi┼čtii au continuat s─â vin─â la locul de veci al lui Hess. Astfel, Biserica Luteran─â a cerut familiei lui Rudolf Hess s─â scoat─â trupul acestuia pentru a distruge morm├óntul, informeaz─â BBC News.

Miercuri, osemintele lui Hess au fost exhumate ┼či incinerate, cenu┼ča fiind aruncat─â ├«n mare. Joi, autorit─â┼úile din Wunsiedel ┼či oficialii cimitirului au distrus morm├óntul.

Opera┼úiunea a fost ├«nso┼úit─â at├ót de nemul┼úumirile familiei lui Hess, c├ót ┼či de laudele comunit─â┼úii evreie┼čti din Bavaria de Sus ┼či M├╝nchen.

81 2 jpg jpeg

Locul unde era mormântul fostului adjunct al lui Hitler