„Monarhiile secolului XXI“, într un album jpeg

„Monarhiile secolului XXI“, într-un album

📁 Carte
Autor: Readactia

Lansat sâmbătă, pe 22 iunie, şi la Palatul Brukenthal din Sibiu, volumul „Monarhiile Secolului XXI“, semnat de Sandra Gătejeanu Gheorghe şi Ioan-Luca Vlad, s-a numărat printre cele mai bine vândute cărţi ale Editurii Curtea Veche, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013. Albumul spune poveştile celor 44 de monarhii actuale, care sunt prezentate din punct de vedere istoric, social, şi cultural în cadrul civilizaţiilor din care fac parte.

Volumul „Monarhiile Secolului XXI“ cuprinde informaţii despre protocolul şi genealogiile caselor regale, precum şi precizări asupra raporturilor dintre acestea şi Familia Regală a României. Alături de informaţiile generale oferite de volumul de faţă, autorii au cuprins şi informaţii punctuale, de natură statistică, privind geografia şi infrastructura fiecărui stat discutat. Prefaţa volumului este semnată de Majestatea Sa Regina Ana a României.

Dincolo de a fi informativă, cartea „Monarhiile Secolului XXI“ dovedeşte, după cum spune Ioan-Luca Vlad, coautorul volumului, că „răspunsul la întrebarea dacă monarhia mai este adaptată mileniului al III-lea se află în inimile fiecăruia. Oricare ar fi neajunsurile hazardului, în trunchiul acestei forme de guvernare se află acumulată experienţa si simbolismul a mii de ani şi, mai mult, un reper social necesar astăzi. Într-o societate globală aflată în transformare permanentă, reperele stabile sunt puţine. Familiile regale şi suveranii sunt astfel de repere. Ei servesc ca apexuri ale societăţii, faţă de care fiecare se poate raporta în mod corespunzător. Pentru cineva care apreciază ordinea şi existenţa unui scop în tot ceea ce facem, monarhul este o necesitate socială“.