Mesajul Principesei Margareta, după moartea Regelui Mihai I / VIDEO  jpeg

Mesajul Principesei Margareta, după moartea Regelui Mihai I / VIDEO

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 6 decembrie 2017

Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, a declarat că moartea Regelui Mihai I este ”o pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune”.

"Români,Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare. Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră. Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român. Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi", afirmă Principesa în Declarația noului șef al Familiei Regale a României.

Potrivit Custodelui Coroanei române, "începe un nou timp pentru Casa Regală a României".

"Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român. Așa să ne ajute Dumnezeu!", se mai arată în declarația Custodelui Coroanei române.

Regele Mihai a încetat din viață marți, la ora 13.00, ora României, la reședința privată din Elveția. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.