Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului jpeg

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 26 iunie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, declarând că acesta poartă în sine, simbolic, etapele parcurse de ţara noatra, iar românii au un profund sentiment de mândrie când îl văd arborat. 

"Ziua Drapelului Național, sărbătorită pe 26 iunie, reprezintă pentru toți românii prilejul de a onora stindardul național și întreaga noastră istorie. Semnificația Tricolorului s-a îmbogățit cu fiecare moment istoric crucial din formarea și consolidarea statului român modern, precum și cu valoarea dăruirii și sacrificiului celor care și-au pus viața în slujba idealului național. Să-i cinstim cu respect pe cei care au făcut posibilă Unirea Principatelor în 1859, pe cei care s-au jertfit în Războiul de Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial.

Astăzi, Tricolorul României este simbolul unui stat modern și democratic, membru al NATO și al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate și un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est. Ne revine tuturor datoria morală de a cultiva pentru generațiile viitoare conștiința apartenenței la țară, la valorile autohtone și de a aduce propria contribuție la apărarea unității, suveranității și independenței patriei. La mulți ani, dragi români! La mulți ani României și Tricolorului nostru!", a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.