Principesa Margareta a anulat călătoria cu Trenul Regal din cauza stării de sănătate a Regelui Mihai jpeg

Medicii elvețieni «consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital»

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 20 noiembrie 2017

În ultimele două săptămâni, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestății Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii elvețieni ”consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital” și i-au administrat o medicație care să ușureze somnul și respirația, informează un comunicat al Casei Regale a României.

Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităților fizice și a capacității de comunicare, precum și imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la același nivel, precizează comunicatul citat.

Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepțională competență și cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestății Sale. Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moștenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-și relua activitățile publice.

Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestății Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinței și pe păstrarea confortului fizic și psihologic al Suveranului.

Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reședința din Elveția, în mai multe rânduri, și a dat împărtășanie Regelui nostru. De asemenea, reprezentanți ai săi se deplasează frecvent la reședința regală. În afară de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu, prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său)”, informează comunicatul Casei Regale a României.