Lansarea volumului "Născut în URSS" de Vasile Ernu la Poznań şi Varşovia png

Lansarea volumului "Născut în URSS" de Vasile Ernu la Poznań şi Varşovia

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 11 noiembrie 2014

Recent a apărut în Polonia, la Editura Claroscuro, traducerea în polonă a cărţii Născut în URSSde Vasile Ernu. Institutul Cultural Român de la Varşovia organizează, în zilele de 13 şi 14 noiembrie, două întâlniri cu publicul polonez:la Poznań, la Librăria Bookarest, şi la Varşovia, la Librăria Wrzenie Świata, cu participarea scriitorului Vasile Ernu.

Întâlnirile-lansări vor avea formatul unor dezbateri pe tema schimbărilor culturale petrecute după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Având ca punct de plecare volumul lui Vasile Ernu, Născut în URSS, discuţiile se vor concentra în jurul unor întrebări precum:ce s-a schimbat după 25 de ani de la căderea Cortinei de Fier?, cum sunt percepute schimbările petrecute în cultură şi societate?, care este rolul scriitorului, literaturii şi al artei, în general, în zilele noastre?, încotro ne îndreptăm, direcţia în care mergem este cea bună?, şi vor aborda noţiuni ca „trecut”, „identitate”, „memorie colectivă”, „iluzie”, „tradiţie”, „valori morale” ș.a.

Născut în URSSeste volumul de debut al lui Vasile Ernu (Ed. Polirom, 2006). Cartea a fost nominalizată la Premiul de debut al revistei Cuvîntul, Premiul pentru Roman şi Memorialistică al revistei Observator culturalşi Premiul Opera Primaal Fundaţiei Anonimul. I-au urmat volumele:Ultimii eretici ai Imperiului(Ed. Polirom, 2009),   Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc, împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu (Ed. Polirom, 2010), Intelighenția rusă azi(Ed. Cartier, 2012), Sunt un om de stânga(Ed. Cartier, 2013).