Kim Jong Il, îmbălsămat şi expus în mausoleu „pentru eternitate“ jpeg

Kim Jong Il, îmbălsămat şi expus în mausoleu „pentru eternitate“

📁 Istorie recentă
Autor: Magda Crişan
🗓️ 12 ianuarie 2012

Trupul neînsufleţit al liderului nord-coreean Kim Jong Il, care a fost îmbălsămat, va fi expus „pentru totdeauna" în mausoleul din Phenian unde se află şi tatăl său.

Cultul personalităţii dăinuie în Coreea de Nord şi după moarte. Partidului Muncitorilor din Coreea a anunţat, joi, la două săptămâni de la funeralii, că trupul neînsufleţit al liderului Kim Jong Il va fi expus permanent alături de corpul tatălui său Kim Ir Sen în mausoleul Kumsusan din capitală.

Turnuri în cinstea liderului nemuritor

O statuie din bronz a lui Kim Jong-Il, care a condus 17 ani Coreea de Nord va fi înălţată, iar portrete cu fostul lider zâmbind şi , , turnuri în cinstea nemuririi sale" vor fi ridicate în întreaga ţară.

Ziua Stelei Strălucitoare

Totodată 16 februarie, ziua de naştere a lui Kim, va fi zi naţională. În amintirea „liderului etern al partidului" ziua va fi numită „Ziua Stelei Strălucitoare". Partidul Muncitorilor a transmis că decizia vine ca urmare, , a rugăminţilor insistente ale membrilor de partid, ale armatei şi ale populaţiei, care vor să-l cinstească pe Kim Jong Il ca lider veşnic al formaţiunii".

Mausoleul Kumusan unde este expus Kim Jong Il a fost iniţial locuinţa tatălui său, Kim Ir-sen. Complexul a fost transformat în mausoleu pentru a fi expus cadavrul îmbălsămat al lui Kim Ir Sen.

Muncă silnică şi reeducare pentru cei care n-au plâns

Pe de altă parte, nord-coreenii care nu respectă memoria lui Kim Jong Il, adică nu l-au plâns în public pe lider vor fi condamnaţi la cel puţin şase luni de muncă silnică. Nu scapă nepedepsiţi nici nord-coreenii care au participat la plângerea colectivă a liderului, dar care nu au vărsat lacrimi. Aceştia din urmă vor ajunge în aşa-numite tabere de reeducare.