«Kempeitai – Gestapoul japonez», cartea pe care poti să o câștigi în cadru concursului "O ZI DIN ISTORIE!" jpeg

«Kempeitai – Gestapoul japonez», cartea pe care poti să o câștigi în cadru concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 16 mai 2014

Câștigătorii concursului sunt:

Câștigă cu Historia și Editura Meteor Press o carte deosebită: «Kempeitai – Gestapoul japonez» în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Ce a reprezentat organizașia Kempeitai?, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii«Kempeitai – Gestapoul japonez».

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 22 Mai.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Iată căștigătorii concursului precedent:

Gratiella Voicu

Cristi Campean

Parepeanu Gabriel

Tavi Ariton

Costa Sergiu 

Aceștia au câștigat cartea:«Goring. Ascensiunea si prabusirea faimosului lider nazist» 

 

Kempeitai – Gestapoul japonez

de Mark Felton

Supranumită „Gestapoul japonez”, Kempeitai („Corpul Soldaţilor Legii”) – poliţia militară japoneză din anii 1930 şi perioada celui de-al Doilea Război Mondial – a rămas întipărită mai ales în memoria victimelor ei pentru crimele comise în rândul populaţiilor autohtone din teritoriile ocupate şi al prizonierilor de război Aliaţi.

Mulţi oameni, inclusiv japonezi, nu ştiu însă nici astăzi că această organizaţie a avut reţele de criminali şi colaboratori care extorcau, pentru statul japonez, de la cetăţeni şi firme, sume uriaşe de bani. Mulţi nu ştiu că ea a administrat o vastă reţea de lagăre de prizonieri şi lagăre de muncă forţată, în care deţinuţii erau trataţi fără milă, cu cea mai mare cruzime. Mulţi nu ştiu că personalul ei a efectuat experimente biologice şi chimice pe oameni vii, a realizat vivisecţii şi a obligat femei din toate rasele să se prostitueze.

Pe aceştia mulţi care nu ştiu, fie din simplă ignoranţă, fie pentru că nu vor să ştie, autorul, doctor în istorie şi foarte bun cunoscător al evenimentelor petrecute în Orientul Îndepărtat în al Doilea Război Mondial, îşi propune nu doar să-i informeze, ci să-i şocheze de-a dreptul, apelând în acest sens la mărturii directe ale supravieţuitorilor şi la o serie de ilustraţii grăitoare:

„Această carte nu este pentru cei slabi de înger sau care se scârbesc uşor... Sângele aproape că se prelinge din aceste pagini, iar ţipetele celor morţi de multă vreme răsună de-a lungul deceniilor până la noi... Deşi au murit milioane de oameni din cauza Kempeitai, oare cine din lumea asta a auzit de această organizaţie? Asemenea războiului din Asia, Kempeitai a devenit doar o notă de subsol a istoriei, cunoscută doar universitarilor şi istoricilor... Citiţi şi vă îngroziţi, pentru că aşa trebuie.”

   

Născut în 1974 la Colchester, Marea Britanie, dr. Mark Felton şi-a susţinut doctoratul în istorie americană la Universitatea Essex. În prezent, trăieşte în China, împreună cu soţia şi fiul său, ţinând cursuri la Universitatea Fundan. A contribuit cu articole la numeroase publicaţii cu profil istoric şi este autorul câtorva cărţi despre evenimentele petrecute în Orientul Îndepărtat în al Doilea Război Mondial.