Kamala Harris: Un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor / VIDEO jpeg

Kamala Harris: Un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 martie 2022

Un atac împotriva unui stat aliat NATO este un atac împotriva tuturor statelor din Alianţă, a declarat, vineri, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Statele Unite ale Americii sunt dedicate prieteniei şi alianţei cu România”, a arătat ea şi a amintit că în România există prezenţă militară americană prin rotaţie.

În ceea ce priveşte dislocarea de trupe suplimentare, oficialul american a spus că „este o situaţie dinamică şi vom evalua nevoile pe care le avem pentru a menţine stabilitatea în regiune”.

„Angajamentul SUA faţă de Tratatul Nord-Atlantic este de neclintit. Luăm lucrurile foarte în serios şi suntem pregătiţi să acţionăm conform cu ceea ce declarăm când spunem că un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor. Angajamentul nostru este ferm. Când repetăm şi preşedintele Joe Biden o spune - vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO. Aşa că sunt prezentă în România, azi, pentru a reafirma acest angajament”, a subliniat vicepreşedintele SUA. 

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, se află în vizită în România, unde urmează să susţină declaraţii de presă comune cu şeful statului, Klaus Iohannis. Anterior, cei doi oficiali au avut convorbiri tete-a-tete, dar şi convorbiri oficiale. 

La convorbiri a participat şi premierul Nicolae Ciucă. Anterior, Kamala Harris a fost în Polonia, ţară în care a discutat despre războoiul din Ucraina, o tema aflată şi pe agenda discuţiilor de la Bucureşti.