Jurnale ale soldaților din Primul Război Mondial vor fi disponibile online jpeg

Jurnale ale soldaților din Primul Război Mondial vor fi disponibile online

📁 Primul Război Mondial
🗓️ 18 decembrie 2013

Arhivele Naționale ale Regatului Unit au început un proiect pentru digitalizarea a 1, 5 milioane de pagini de jurnal scrise în timpul Primului Război Mondial.  Portalul, numit First World War 100¸ va cuprinde documente și jurnale ce pot fi acum vizualizate doar la sediul Arhivelor Naţionale din capitala Londra.

Pe lângă aceste jurnale, care arată cronologia la zi a războiului, portalul va conţine şi documente ale cavaleriei şi ale Tribunalul Militar. Alte materiale de arhivă vor include medalii şi plăcuţele soldaţilor, audieri ale prizonierilor de război, dar şi material video.

Echipa care se ocupă de proiect speră ca portalul să atragă cât mai mulţi cercetători şi oameni pasionaţi de istorie. În momentul de faţă, portalul este online dar jurnalele vor fi publicate abia din 2014. În viitor, portalul va aborda teme cheie ale războiului precum diplomaţia, tehnologia, curajul, medicina etc.

Reprezentanţii arhivelor speră ca în timp acest portal să devină un loc prin care oamenii să înveţe istoria ascunsă a războiului, aspectele care nu se cunosc până acum, viaţa de zi cu zi a soldaţilor şi distrugerile şi ororile primului conflict mondial.

Sursa:www.historyextra.com