Jocurile Olimpice: Petiţie pentru omagierea victimelor bombardamentelor atomice de la Hiroshima şi Nagasaki pe data de 6 august jpeg

Jocurile Olimpice: Petiţie pentru omagierea victimelor bombardamentelor atomice de la Hiroshima şi Nagasaki pe data de 6 august

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 26 iulie 2021

Un fost primar al Hiroshimei a lansat o petiţie online pentru ca victimele bombardamentelor atomice din 1945 să fie omagiate cu un moment de reculegere în data de 6 august, la Jocurile Olimpice, informează The Japan Times, citată de News.ro.

Tadatoshi Akiba, în vârstă de 78 de ani, a lansat petiţia pe platforma Change.org la 16 iulie, ziua în care preşedintele CIO, Thomas Bach, a vizitat Hiroshima.

“Ar trebui ca el să nu aibă obiecţii cu privire la cât de important este ca întreaga lume să audă mesajul legat de Hiroshima şi Nagasaki”, a afirmat Akiba.

În petiţie se propune ca sportivii şi ceilalţi oameni din întreaga lume să ţină un moment de reculegere la ora 08.15 în data de 6 august, în memoria celor care au murit în urma bombardamentelor atomice din 1945.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi trebuit să se desfăşoare anul trecut dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, se vor încheia la 8 august, înainte de data care marchează bombardarea oraşului Nagasaki.

Hiroshima şi Nagasaki sunt cele două oraşe vizate de bombele atomice americane lansate în 6 august, respectiv pe 9 august 1945. Bilanţurile înregistrate sunt estimative, dar se crede că în atacuri au murit aproximativ 140.000 de oameni la Hiroshima şi cel puţin 74.000 de oameni din Nagasaki.