Jimi Hendrix, desemnat cel mai bun chitarist din istorie jpeg

Jimi Hendrix, desemnat cel mai bun chitarist din istorie

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 24 noiembrie 2011

Muzicianul american Jimi Hendrix a fost desemnat cel mai bun chitarist din istorie de editorii revistei Rolling Stone, pe baza unui sondaj la care au participat numeroşi chitarişti de top, dar şi reprezentanţi ai industriei muziciale.

"Jimi Hendrix a făcut să explodeze ideea pe care o aveam despre ceea ce ar trebui să fie muzica rock: a pus stăpânire pe chitară, pe pedala de efecte, pe studiourile de înregistrări şi pe scenă", a declarat chitaristul Tom Morello, într-un interviu acordat revistei Rolling Stone. El consideră că cele mai bune piese create de Jimi Hendrix au fost "Purple Haze" şi "The Star-Spangled Banner".

Hendrix este urmat în top de alţi 10 muzicieni de seamă-Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, B.B. King, Chuck Berry, Eddie Van Halen, Duane Allman şi Pete Townshend.

Printre muzicienii care au fost selectaţi pentru a-l vota pe chitaristul lor preferat s-au numărat alţi artişti de renume, precum Lenny Kravitz, Eddie Van Halen (care a ocupat poziţia a opta), Brian May şi Dan Auerbach, dar şi mulţi jurnalişti şi editori ai revistei Rolling Stone.

Cei mai buni chitarişti din istorie vor apărea într-un număr special al revistei Rolling Stone-editat cu patru coperte diferite, cu Van Halen, Eric Clapton, Jimi Hendrix şi Jimmy Page-, care va ajunge la standurile de presă, dar şi online, pe site-ulwww.rollingstone.com, începând de vineri.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock. La această "aură" de legendă a contribuit şi tragicul destin al muzicianului, care a murit ucis de abuzul de droguri şi alcool, la vârsta de 27 de ani.

Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. Din cauza vieţii dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puţine înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piaţă fiind piratate din concerte.