Jean Claude Juncker: «Centenarul României, important pentru toată Europa»  jpeg

Jean-Claude Juncker: «Centenarul României, important pentru toată Europa»

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 13 septembrie 2017

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat în discursul despre starea Uniunii, rostit miercuri, 13 septembrie, în plenul Parlamentul European de la Strasbourg, că va acorda toată atenția anului 1918, în mod concret pentru patru state europene, Estonia, Letonia, Lituania și România.

„Voi acorda în mod personal o atenție particulară Estoniei, Letoniei, Lituaniei și României în 2018. Anul 2018, este anul în care aceste țări celebrează a 100-a lor aniversare. Cei care au ambiția de a creiona viitorul continentului nostru trebuie să cunoască și să onoreze istoria noastră comună, deci și istoria acestor patru state”, a spus Jean-Claude Junker.

Președintele CE a făcut apel la solidaritate și s-a pronunțat pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen. Junker vrea ca șefii de stat și de guverne ai statelor membre UE să se întâlnească în România a doua zi după ce Marea Britanie părăsește blocul european, în martie 2019, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre. Juncker i-a îndemnat pe liderii europeni să se reunească în România, la Sibiu, pe 30 martie 2019. Marea Britanie ar urma să iasă din Uniune cu o zi înainte.