HOWARD CARTER, omagiat de GOOGLE  Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922 jpeg

HOWARD CARTER, omagiat de GOOGLE. Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 9 mai 2012

HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog din lume, este omagiat de GOOGLE, pe 9 mai, printr-un logo special. Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922.

HOWARD CARTER, arhitectul care a descoperit mormântul lui TUTANKAMON şi care este omagiat astăzi, 9 MAI, de GOOGLE printr-un logo special, s-a născut pe 9 MAI 1874, în Londra.  Tatăl său, artist de meserie, l-a îndrumat către meseria de arheolog.

HOWARD CARTERa fost trimis, la vârsta de 17 ani, în Egipt, pentru a asista la mai multe excavări ale mormintelor faraonilor. În 1899, HOWARD CARTERa fost numit şef al Serviciului de Antichităţi din Egipt, având sarcina de a superviza excavările.

După câţiva ani, HOWARD CARTERa fost angajat de Lordul Carnavron să caute mai multe morminte în Valea Regilor. Lucrările au fost oprite din cauza Primului Război Mondial şi reluate ulterior, fără niciun rezultat.

În 1922, nemulţumit, Lordul Carnavron i-a spus lui HOWARD CARTERcă îi mai acordă un singur an pentru a descoperi MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON, pe care acesta îl căuta

Reacţia lui HOWARD CARTER când a descoperit mormântul lui TUTANKAMON:"Văd lucruri minunate!"

HOWARD CARTERa descoperit primele indicii legate de MORMÂNTUL LUI TUTANKAMONpe 4 noiembrie 1922, iar pe 26 noiembrie, primul colţişor al  mormântului a văzut lumina zilei.

HOWARD CARTERa folosit, pentru a ajunge la MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON, o daltă pe care bunica lui i-a făcut-o cadou, când acesta a împlinit 17 ani.

HOWARD CARTERnu şi-a dat seama pe loc cât de importantă este descoperirea sa, realizând acest lucru abia ulterior, când a văzut cât de bine conservat era sarcofagul, alături de toate comorile din interior.

De altfel, când Lordul Carnavron l-a întrebat pe HOWARD CARTERdacă vede ceva în interiorul mormântului, acesta a răspuns:"Da, lucruri minunate".

HOWARD CARTERa văzut pentru prima oară sarcofagul lui TUTANKAMONîn februarie 1923, când a deschis o uşă sigilată.

HOWARD CARTERa continuat să cerceteze mormântul lui TUTANKAMONpână în 1932, găsind mii de obiecte preţioase.

HOWARD CARTERa murit de cancer, în 1939, la 64 de ani. Foarte mulţi adepţi ai teoriei conspiraţiei consideră că HOWARD CARTERa fost victima aşa numitului BLESTEM AL FARAONILOR.

Pentru descoperirea sa, MORMÂNTULLUI TUTANKAMON, HOWARD CARTERa fost omagiat de GOOGLEprintr-un logo special.

sursa:gandul.info