Google Maps a făcut publice imagini din satelit cu toate bazele militare ruseşti jpeg

Google Maps a făcut publice imagini din satelit cu toate bazele militare ruseşti

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 18 aprilie 2022

Google a făcut publice, prin intermediul aplicaţiei Google Maps, imaginile din satelit cu toate bazele militare ale Federaţiei Ruse. Acestea mai includ fortificaţii, diverse facilităţi şi aeroporturi militare, nave, sisteme antiaeriene şi lansatoare de rachete nucleare ruseşti, relatează adevarul.ro.

Victor Kovalenko, un fost jurnalist, dar şi veteran al armatei ucrainene, a postat pe contul său de Twitter mai multe imagini de acest fel care acum pot fi accesate direct prin intermediul Google Maps. Într-o astfel de imagine, se observă o bază aeriană cu avioane Suhoi SU-57 parcate pe pistă. SU-57 este un avion de generaţia a 5-a a Federaţiei Ruse, cu amprentă radar redusă şi care se află în prezent în faza de testare.

O altă imagine arată portavionul Federaţiei Ruse „Amiralul Kuzneţov”, aflat în prezent în reparaţii capitale. Imaginile care sunt disponibile pe Google Maps, surprind, de asemenea, inclusiv o bază de lansare a rachetelor intercontinentale balistice din dotarea Federaţiei Ruse.

The service @GoogleMaps opened public access to satellite imagery in HQ of all Russian military bases, fortifications, facilities, airports, jets, ships, anti-air systems, nuclear rocket launchpads, etc. On this photo you can see Su-57, a 5th gen fighter jet. #OSINT pic.twitter.com/0aG58yswNQ

— Victor Kovalenko (@MrKovalenko)