Google ├«l omagiaz─â pe Eadweard J  Muybridge, inventatorul tehnicii fotografiei ├«n mi┼čcare jpeg

Google ├«l omagiaz─â pe Eadweard J. Muybridge, inventatorul tehnicii fotografiei ├«n mi┼čcare

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 9 aprilie 2012

Google ┼či-a modificat, luni, logoul pentru a-l omagia pe Eadweard J. Muybridge, la ├«mplinirea a 182 de ani de la na┼čterea fotografului, creator al zoopraxiscopului, prima versiune a proiectorului de filme.

Noul logo al Google, care ├«i este dedicat lui Eadweard James Muybridge, ├«nf─â┼úi┼čeaz─â mai multe fotografii, realizate alb-negru ┼či color, care surprind un c─âl─âre┼ú ┼či calul s─âu. ├Än centrul fotografiilor se afl─â un buton, care, ├«n momentul ├«n care este ap─âsat, face ca fotografiile s─â se mi┼čte, iar calul pare c─â galopeaz─â.

Eadweard J. Muybridge (9 aprilie 1830-8 mai 1904) a fost un fotograf englez, care a tr─âit cea mai mare parte a vie┼úii sale ├«n Statele Unite ale Americii. El este cunoscut pentru inventarea tehnicii fotografiei ├«n mi┼čcare, realizat─â cu ajutorul mai multor aparate de fotografiat. ├Än 1879, Muybridge a inventat propriul aparat care capta mi┼čcarea, cunoscut sub denumirea de zoopraxiscop, considerat un precursor al proiectorului de filme.

image
image

Dup─â ce a ├«mplinit v├órsta de 20 de ani, Eadweard Muybridge s-a mutat ├«n SUA, unde a fost atras de peisajele s─âlbatice. Dup─â ce a suferit un accident, s-a ├«ntors ├«n Marea Britanie ┼či a studiat fotografia. Dup─â re├«ntoarcerea ├«n SUA, ├«n 1967, ┼či-a c├ó┼čtigat reputa┼úia ca fotograf de peisaje.

Aparent un om temperat, Muybridge l-a ├«mpu┼čcat ┼či ucis pe amantul so┼úiei sale, dar a fost achitat, ├«n parte datorit─â faptului c─â juriul care l-a audiat a considerat "justificat─â" crima, dar ┼či pentru c─â era prieten cu Leland Stanford, guvernator al Californiei.

├Än 1872, Muybridge ┼či Stanford au f─âcut un pariu cu privire la un cal care galopa. Stanford a spus c─â, atunci c├ónd un cal galopeaz─â, la un moment dat picioarele sale ating simultan p─âm├óntul. Stanford l-a provocat pe Muybridge s─â demonstreze acest lucru folosind fotografia. La r├óndul s─âu, Muybridge a folosit mai multe aparate de fotografiat pentru a face demonstra┼úia.

├Än 1879, Muybridge a inventat zoopraxiscopul, care este un disc circular cu o succesiune de imagini. Atunci c├ónd discul este rotit, imaginile ├«ncep s─â se mi┼čte.

Google ├«┼či modific─â frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalit─â┼úi.