VIDEO // Un serviciu secret din Rusia a recrutat o „cârtiţă” în Ministerul francez al Apărării jpeg

Franţa expulzează şase spioni ruşi care operau "sub acoperire diplomatică"

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2022

Franţa a decis să expulzeze şase spioni ruşi care operau sub acoperirea Ambasadei ruse de la Paris şi "ale căror activităţi s-au dovedit contrare intereselor naţionale", a indicat luni Ministerul Afacerilor Externe, transmite agerpres.ro.

"În urma unei anchete foarte îndelungate, Direcţia generală de securitate internă (DGSI) a descoperit duminică, 10 aprilie, o operaţiune clandestină întreprinsă de serviciile de informaţii ruse pe teritoriul nostru. Şase agenţi ruşi care operau sub acoperire diplomatică (...) au fost declaraţi persona non grata", a precizat Quai d'Orsay într-un comunicat.

Comunicatul menţionează că, "în lipsa ambasadorului Rusiei, nr. 2 a fost convocat la Quai d'Orsay în această seară pentru a i se comunica prezenta decizie".

Parisul a anunţat deja lunea trecută expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi care desfăşurau activităţi "contrare intereselor franceze", iar MAE francez a precizat pentru France Presse că cei şase spioni se adaugă listei precedente.

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a elogiat pe Twitter activitatea contraspionajului francez, salutând şi faptul că "DGSI veghează din umbră asupra intereselor noastre fundamentale".