Fotografii nud cu John Lennon ┼či Yoko Ono, scoase la licita┼úie ├«n SUA jpeg

Fotografii nud cu John Lennon ┼či Yoko Ono, scoase la licita┼úie ├«n SUA

­čôü Expozi┼úii, Festivaluri, Conferin╚Ťe
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 12 aprilie 2012

Dou─â fotografii nud cu John Lennon ┼či so┼úia sa Yoko Ono au fost scoase la licita┼úie de c─âtre casa Duke ├«n Dorchester, Statele Unite ale Americii, informeaz─â Daily Mail.

Imaginile au fost folosite pentru realizatea copertei albumului cuplului, din 1968, numit "Unfinished Music No 1: Two Virgins". Cei doi s-au fotografiat în această ipostază singuri, folosind cronometrul aparatului foto.

image
image

Coperta albumului a fost una controversată, multe dintre magazinele de muzică de la acea vreme refuzând să îl comercializeze sau vânzând albumul într-o pungă din hârtie maro.

Melodiile cuprinse în acest album au fost realizate într-o sesiune nocturnă de experimentare muzicală în studioul aflat în casa lui Lennon.

Cele dou─â fotografii, care au fost estimate la 848 de euro, au fost scoase la v├ónzare de c─âtre un proprietar privat care le-a g─âsit ├«n apartamentul mamei sale dup─â ce aceasta a murit. El sus┼úine c─â a fost uimit de descoperire ┼či c─â nu ┼čtie cum a intrat mama sa ├«n posesia imaginilor.

Fotografiile au fost realizate ├«n apartamentul din Londra al lui Ringo Starr, unde Lennon ┼či Ono au locuit spre finalul acelui an.

"Imaginile sunt mai late dec├ót cele produse pentru coperta albumului ┼či exper┼úii ├«n trupa Beatles cu care am vorbit sunt foarte interesa┼úi de ele", explic─â Matthew Denney, reprezentant al casei de licita┼úii Duke.

Licitaţia pentru vânzarea lor va avea loc joi.