FOTO/ Cel mai vechi Porsche va fi scos la licitaţie  Iată cum arată exemplarul realizat înainte de cel de al Doilea Război Mondial jpeg

FOTO/ Cel mai vechi Porsche va fi scos la licitaţie. Iată cum arată exemplarul realizat înainte de cel de-al Doilea Război Mondial

­čôü Istoria automobilului
Autor: Redac╚Ťia

Casa de licita╚Ťii RM SothebyÔÇÖs va scoate la licita┼úie ├«n vara acestui an singurul exemplar care s-a p─âstrat p├ón─â ├«n prezent a primului automobil Porsche ÔÇô Type 64. Pre┼úul automobilului nu a fost anun┼úat, ├«ns─â se estimeaz─â c─â licita┼úia ar ├«ncepe de la 20 de milioane de dolari.

Ma┼čina a fost realizat─â ├«n anul 1939, la comanda Volkswagen ┼či urma s─â concureze folosind agregate KdF-Wagen (Beetle) ├«n cursa Berlin -Roma, ├«ns─â din cauza celui de-al Doilea R─âzboi Mondial nu a mai ajuns s─â o fac─â. Dup─â ce primul exemplar a fost finisat ┼či cu doar c├óteva s─âpt─âm├óni ├«nainte de startul cursei Berlin-Roma, r─âzboiul a fost declarat oficial ├«nceput ╚Öi interesul Guvernului brusc s-a schimbat la crearea de vehicule militare. Primul Type 64 a devenit proprietatea Frontul German al muncii ┼či nu s-a mai f─âcut nimic cu el atunci.

T├ón─ârul fiu al lui Ferdinand, Ferry Porsche, nu a renun╚Ťat la proiect ╚Öi a mers mai departe cu dezvoltarea celor dou─â ma╚Öini suplimentare, care ar servi ca vehicule experimentale de testare, pentru Porsche se ocupa paralel ┼či de o ma╚Öin─â sport de serie proprie, ├«n esen╚Ť─â, f─âc├ónd din Type 64 o leg─âtur─â pierdut─â dintre Volkswagen ╚Öi Porsche 356. A doua ma╚Öin─â a fost finalizat─â ├«n decembrie 1939, iar a treia ├«n iunie 1940. Acest automobil din urm─â a fost f─âcut pe baza ┼časiului primului Type 64 anterior men┼úionat, component─â care a supravie┼úuit ├«n mare parte unui accident cu un director VW ├«n spatele volanului.

ÔÇ×F─âr─â Type 64, nu ar fi existat nici un Porsche 356, nici 550, nici 911. Acest vehicul reprezint─â povestea originii Porsche, ma╚Öina care a dat na┼čtere companiei legendare ╚Öi care ofer─â colec╚Ťionarilor o oportunitate nerepetabil─â de a sta ├«n scaunul ├«n care odinioar─â s-au a┼čezat marii Ferdinand ╚Öi Ferry Porsche. Cu aceast─â ma╚Öin─â, noul proprietar nu va fi invitat doar s─â stea ├«n primul r├ónd al fiec─ârui eveniment Porsche la nivel mondial ÔÇô cei doi vor fi primii ├«naintea tuturorÔÇŁ, a declarat specialistul auto al casei de licita┼úii Marcus G├Ârig.

sursa: rmsothebys.com

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png