Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, primit la Kremlin de Vladimir Putin jpeg

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, primit la Kremlin de Vladimir Putin

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 30 iunie 2017

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger s-a ├«nt├ólnit cu pre╚Öedintele rus Vladimir Putin, joi, la Kremlin. 

Henry Kissinger, ├«n v├órst─â de 94 de ani, se afl─â ├«n Rusia pentru a participa la Forumul Interna╚Ťional ÔÇŁPrimakov ReadingsÔÇŁ. Kremlinul a publicat dou─â fotografii de la ├«nt├ólnirea celor, dar nu a oferit detalii despre ce au discutat cei doi interlocutori.

Luna trecut─â, Kissinger a avut o ├«ntrevedere cu pre╚Öedintele american. Vladimir Putin ╚Öi Donald Trump urmeaz─â s─â se ├«nt├ólneasc─â ├«n marja summitului G20 de la Hamburg (Germania), care se va desf─â╚Öura pe 7 ╚Öi 8 iulie. Aceasta ar reprezenta prima ├«nt├ólnire fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â ├«ntre cei doi ╚Öefi de stat, rus ╚Öi american, de c├ónd Trump a devenit pre╚Öedinte al SUA.

├Än 1972, ├«n calitate de consilier pentru securitate na╚Ťional─â al pre╚Öedintelui american Richard Nixon, Henry Kissinger a stabilit un canal privat de comunicare cu Anatoly Dobrynin, ambasadorul URSS la Washington, fapt considerat de mul╚Ťi istorici c─â a contribuit la reducerea tensiunilor ├«n R─âzboiul Rece.

Henry Kissinger a primit premiul Nobel pentru Pace ├«n 1973 ÔÇô al─âturi de liderul vietnamez L├¬ ─Éß╗ęc Thß╗Ź (care a refuzat premiul) ÔÇô pentru rolul s─âu ├«n negocierea armisti╚Ťiului ├«n Vietnam ╚Öi retragerea for╚Ťelor americane. Alegerea Comitetului a fost una extrem de controversat─â, c─âci armisti╚Ťiul nu a fost unul durabil, iar r─âzboiul a continuat nestingherit.

Henry Kissinger Kremlin jpg jpeg

Foto: kremlin.ru