Imran Khan (© Flickr / World Economic Forum)

Fostul premier pakistanez Imran Khan, împușcat la un marș de protest

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 noiembrie 2022

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost împușcat, joi, în picior în timpul unui marș în estul țării, unde conducea un marș de protest spre Islamabad pentru a cere alegeri anticipate.

Atacul s-a produs la Wazirabad, la circa 200 km de capitala Islamabad. Un presupus atacator a fost ucis și un alt bărbat a fost reținut, relatează Agerpres.

Khan a fost rănit la picior, dar se află în afara pericolului, au transmis presa pakistaneză. Fostul prim-ministru a fost internat la spital și starea sa este stabilă, a precizat consilierul său Fawad Chawdry.

Potrivit postului ARY News, acesta a apreciat că a fost vorba de o „tentativă de asasinat”.

Mai mulți militanți ai formațiunii lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), care călătoreau în același camion, au fost și ei răniți, a menționat un alt consilier.

Atacatorul a deschis focul cu o armă automată, a declarat pentru Reuters un coleg de partid al fostului premier.

Un consilier apropiat al lui Imran Khan, Raof Hasan, a declarat pentru France Presse că un bărbat bănuit că l-a atacat pe politician a fost ucis și un alt bărbat a fost reținut de poliție.

Demis de Adunarea națională printr-o moțiune de cenzură în aprilie, Imran Khan păstrează un sprijin larg din partea populației. Începând din aprilie, el a organizat ample adunări în țară pentru a face presiuni asupra coaliției fragile aflate la putere și a obține alegeri anticipate.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a condamnat atacul și a ordonat ministrului de interne să lanseze imediat o anchetă.

Foto sus: Imran Khan (© Flickr / World Economic Forum)