Florin Epure, directorul Direc┼úiei Jude┼úene pentru Cultur─â V├ólcea a primit Ordinul ÔÇ×Sfin┼úii Martiri Br├óncoveniÔÇŁ jpeg

Florin Epure, directorul Direc┼úiei Jude┼úene pentru Cultur─â V├ólcea a primit Ordinul ÔÇ×Sfin┼úii Martiri Br├óncoveniÔÇŁ

Florin Epure, directorul Direc┼úiei Jude┼úene pentru Cultur─â V├ólcea a primit distinc┼úia Ordinul ÔÇ×Sfin┼úii Martiri Br├óncoveniÔÇŁ, din partea Preafericitului P─ârinte Daniel, Patriarhul Rom├óniei, cu prilejul aducerii Sfintelor Moa┼čte ale Voievodului Martir Constantin Br├óncoveanu la Hurezi.

Propunerea a venit din partea ├Änalt Preasfin┼úitului Varsanufie, Arhiepiscopul R├ómnicului, pentru contribu┼úia adus─â la promovarea figurii voievodului ┼či pentru refacerea m─ân─âstirii Hurezi, ├«n Anul Br├óncoveanu-300 de ani de la martiriul de la Constantinopol.

Directorul Florin Epure a fost ini┼úiatorul demersului pentru aducerea sf├óntului Br├óncoveanu la ctitoria sa din V├ólcea ├«ntocmit sub forma unui document numit:┬źMemoriul pentru aducerea Sfintelor Moa┼čte ale voievodului martir Constantin Br├óncoveanu de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucure┼čti, la ctitoria sa de la Hurezi┬╗, semnat de reprezentan┼úi ai  clerului, de autorit─â┼úile centrale ┼či locale ┼či de sute de participan┼úi, la parastasul de ob┼čtedin 16 august 2007, de ziua hramului Sfin┼úilor Br├óncoveni, la M─ân─âstirea Hurezi.

flo cu premiu jpg jpeg

Istoricul Florin Epure este autorul volumului ÔÇťCtitoriile lui Matei Basarab din OlteniaÔÇŁ ap─ârut la Editura Rao, o carte primit─â cu entuziasm ├«n mediile ┼čtiin┼úifice, lansat─â recent la Salonului Interna┼úional de Carte Bookfest Bucure┼čti. Demersul ┼čtiin┼úific, derulat pe parcursul a zece ani, s-a concretizat ├«ntr-o tez─â de doctorat, ├«n care Florin Epure ┼či-a propus s─â analizeze edificiile reziden┼úiale, de ap─ârare ┼či religioase mateine ridicate ├«n regiunea Olteniei, ├«n special, dar ┼či celelalte zidiri ale voievodului Matei Basarab precum ┼či refacerile ┼či ad─âugirile aduse de c─âtre str─ânepotul s─âu, Constantin Br├óncoveanu.

De-a lungul anilor, Directorul Florin Epure a fost implicat direct ├«n etapele de restaurare ┼či consolidare a ├«ntregului a┼čez─âm├ónt monastic de la Hurezi.

Ordinul ÔÇ×Sfin┼úii Martiri Br├óncoveniÔÇŁ a mai fost primit de patru restauratori care au executat lucr─ârile de refacere la complexul de la Hurezi ┼či de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.