Recep Tayyip Erdogan (foto: captură video  PBS NewsHour)

Erdogan: Vladimir Putin nu își va recunoaște greșelile

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 20 septembrie 2022

Președintele Turciei, Recep Erdogan, aflat la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), a făcut mai multe declarații referitoare la războiul din Ucraina și despre ce ar trebui să i se permită Rusiei la negocieri.

Acesta a spus într-un interviu pentru jurnalista Judy Woodruff, de la PBS, că Rusiei nu trebuie să i se accepte concesiile teritoriale și că regiunile ocupate abuziv nu pot rămâne ale lui Putin. Ele trebuie returnate Ucrainei, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014.

În plus, președintele turc a precizat că a cerut acest lucru omologului său rus, timp de 8 ani, precizând ferm că „nicio invazie nu poate fi justificată. O invazie nu poate fi justificată.”.

Erdogan susține și că Vladimir Putin nu își va recunoaște greșelile, cum niciun alt lider politic nu o poate face.

În alte răspunsuri către jurnalista de la PBS, președintele a afirmat că nu poate acuza Rusia de crime de război și că va aștepta răspunsul ONU privind numărul deceselor din Ucraina și gropilor comune descoperite.

Recep Tayyip Erdogan este un apropiat de liderul de la Kremlin și a fost printre șefii de stat care a încercat să medieze conflictul ruso-ucrainean încă de la începutul acestuia.

În şedinţa plenară a summitului din Uzbekistan, Erdogan i-a cerut lui Putin să pună capăt conflictului „cât mai repede”.

Citește transcriptul dialogului despre războiul din Ucraina pe adevarul.ro.