image png

Donald Trump, împușcat la un miting electoral / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 14 iulie 2024

Fostul președinte american Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinat în timp ce se adresa mulțumii de pe scenă, la un miting electoral din Pennsylvania. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii. Serviciile de Securitate l-au scos de urgență de pe scenă. 

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Steven Cheung, a declarat că fostul președinte „este bine”, informează adevarul.ro.

„Președintele Trump mulțumește forțelor de ordine și primilor respondenți pentru acțiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine și este verificat la o unitate medicală locală. Mai multe detalii vor urma”, a spus Cheung.

Ca urmare a evenimentului, Departamentul de Poliție al orașului New York și-a sporit prezența la Trump Tower și în alte locații sensibile în jurul orașului.

Donald Trump a părăsit în scurt timp spitalul local unde a fost tratat. El trebuia să meargă la proprietatea sa din Bedminster, New Jersey, după miting.

De asemenea, fostul preşedinte urma ca duminică să meargă în Milwaukee, Wisconsin, acolo unde începe Convenţia Naţională Republicană.

Atacatorul a fost ucis

Un spectator și atacatorul au murit în urma schimbului de focuri, potrivit procurorului districtului Butler County, Richard Goldinger. Oficialul a spus că un al doilea spectator este în stare gravă.

Goldinger a declarat că nu știe dacă atacatorul s-a împușcat sau a fost împușcat de altcineva în timpul incidentului.

Împușcăturile de la mitingul fostului președinte Donald Trump din Butler, Pennsylvania, sunt investigate ca o posibilă tentativă de asasinat, potrivit reprezentanților forțelor de ordine.

Secret Service a confirmat că agenţii săi au ucis persoana care a deschis focul.

Secret Service afirmă că incidentul a avut loc în jurul orei locale 6.15 (duminică, ora 1:15, ora României), iar atacatorul a stat în afara perimetrului unde se desfăşura mitingul, într-o poziţie înaltă. „Personalul Secret Service l-a neutralizat pe trăgător, care este acum decedat, Secret Service a răspuns rapid cu măsuri de protecţie, iar fostul preşedinte este în siguranţă şi este evaluat. Un spectator a fost ucis, doi spectatori au fost răniţi în mod grav”, precizează Secret Service.

Foto sus: Donald Trump a fost scos de pe scena de serviciile secrete (foto: x.com / Donald Trump jr.)