Dezvăluirile unui scriitor englez: Hitler şi Eva Braun „făceau sex fără să se atingă şi fără să se dezbrace“ jpeg

Dezvăluirile unui scriitor englez: Hitler şi Eva Braun „făceau sex fără să se atingă şi fără să se dezbrace“

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Oana Antonescu
🗓️ 14 octombrie 2014

Scriitorul britanic Martin Amis a dezvăluit  detalii neştiute despre viaţa amoroasă a lui Adolf Hitler. În timpul documentării pentru un roman, Amis ar fi aflat că Hitler o ţinea pe Eva Braun la distanţă de un braţ şi că atingea orgasmul doar privind-o cum îşi ridica fusta.

Autorul Martin Amis susţine că Hitler şi Eva Braun „făceau sex fără să se atingă şi fără să se dezbrace“, pentru că dictatorul era obsedat de igienă. Amis ar fi aflat toate aceste lucruri în timpul documentării sale pentru un roman despre epoca nazistă, intitulat „Zone of Interest“, scrie publicaţia „Daily Mail“.

În contextul lansării noului roman, la Festivalul de Literatură Cheltenham, autorul a mai spus că Hitler ar fi fost asexual şi ar fi avut o relaţie intimă cu o nepoată pe nume Angela „Geli“ Raubal. Amis a povestit în cadrul evenimentului cultural că a ajuns să-l cunoască destul de bine pe liderul nazist în timpul documentării pe care a făcut-o, dar, cu toate acestea, recunoaşte că adevărul despre sexualitatea lui Hitler rămâne învăluit în mister.

„La Stalin sau Mao există un model clar de comportament seniorial, caracterizat de un apetit sexual ridicat, dar în cazul lui Hitler nu există absolut nimic“, spune Martin Amis, care pune comportamentul liderului nazist pe seama sănătăţii mintale precare.

„În studiile despre Hitler există trei teorii legate de sexualitatea acestuia. Una dintre ele vizează normalitatea, dar cred că putem exclude imediat această variantă. V-o puteţi imagina pe Eva Braun savurând o ţigară după contactul sexual? Vi-l imaginaţi pe Hitler în timpul unui preludiu tandru, ca pe un iubit atent şi iubitor? Nu, nu vă puteţi imagina asta, aşa că normalitatea iese din discuţie, după părerea mea. O altă teorie se referă la asexualitate, iar cea de-a treia – la un comportament depravat. Istoricii şi psihoistoricii care susţin ultima variantă sugerează cele mai urâte lucruri pe care ni le putem imagina:coprtofilie, coprofagie şi toate lucrurile care au legătură cu excreţiile. Dar nu există indicii reale cu privire la sexualitatea lui, exceptând detalii precum faptul că nu voia s-şi dea hainele jos nici chiar în faţa medicului său şi era aproape fanatic în privinţa curăţeniei, ceea ce îmi sugerează asexualitatea“, a povestit scriitorul.

image

Scriitorul  şi-a lansat romanul despre epoca nazistă la 23 de ani de primul publicat, „Time’s Arrow“. În cea mai recentă carte, Amis oferă detalii despre ororile prin care au trecut mii de evrei în lagărul de la Auschwitz.

Cel mai şocant lucru pe care l-a descoperit în timpul documentării sale este acela că soţiile şi copiii naziştilor locuiau în lagărele de concentrare. Un alt detaliu cutremurător este acela că evreii au fost obligaţi să-şi plătească biletele de tren până la Auschwitz, doar dus, iar copiii cu vârste sub 12 ani aveau gratuitate.

Istoricii au dezbătut zeci de ani preferinţele sexuale ale liderului nazist, unii fiind de părere că aceasta ar fi fost homosexual. În ciuda faptului că Hitler a trimis în jur de 100.000 de homosexuali în tabere de concentrare, savantul Lothar Machtan susţine că el ar fi fost homosexual sau bisexual, iar poziţia partidului împotriva homosexualităţii ar fi reprezentat, de fapt, un mecanism de apărare pentru „homofobia lui interiorizată“. Dar cei mai mulţi istorici nu sunt de acord cu această teorie, susţinând că Hitler era heterosexual şi ar fi avut mai multe iubite de-a lungul timpului.

Nepoata cu care Hitler ar fi întreţinut relaţii intime, Angela „Geli“ Raubal, lucra pentru el în paratamentul pe care îl deţinea în Munchen. La cei 19 ani pe care îi avea, tânăra participa la şedinţe şi mergea la restaurant ori la teatru cu cel căruia în spunea „unchiul Alf“. Otto Strasser, adversarul de stânga a lui Hitler, susţinea că liderul nazist ar fi obligat-o să urineze şi să defecheze pe el.

După o ceartă pe care Hitler ar fi avut-o cu „Geli“ pe 18 septembrie 1931, tânăra a fost găsită fără suflare în apartamentul său, cu o rană de glonţ într-unul dintre plămâni. „Verdicul“ poliţiei a fost sinucidere, deşi nu a fost efectuată niciodată o anchetă. După decesul fetei, Hitler ar fi fost devastat, întrând într-o depresie puternică.

Două dintre cele şase iubite pe care le-ar fi avut Hitler s-au sinucis, o alta a încetat din viaţă din cauza unor răni provocate de o tentativă de sinucidere din trecut, iar alta a avut o încercare eşuată de a-şi pune capăt zilelor.

Hitler a fost logodit cu două femei înainte de a se căsători cu Eva Braun.