Dezbatere «Historia»: Misiunile secrete în care a fost implicat Constantin «Bâzu» Cantacuzino, asul aviaţiei româneşti / VIDEO jpeg

Dezbatere «Historia»: Misiunile secrete în care a fost implicat Constantin «Bâzu» Cantacuzino, asul aviaţiei româneşti / VIDEO

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 12 iulie 2019

Toţi vorbesc despre bogăţia sa, despre excesele sale şi despre femeile care îl curtau. Puţini ştiu cât de talentat era în toate lucrurile în care se implica, cât de minuţios îsi pregătea caii putere atunci când intra în concurs sau în luptă, cât de respectuos şi apropiat putea fi faţă de oamenii din jurul său. Un prinţ în toată puterea cuvântului; un pilot cum prea puţini în lume au fost.

Faimos, dar puţin cunoscut cu adevărat, îmbrăcat adesea în prea multe legende false, faptele căpitanului Constantin M. Cantacuzino, zis şi Bâzu, fascinează și astăzi o întreagă generație de istorici.

Cine a fost Constantin „Bâzu” Cantacuzino? De ce este considerat „asul aviației românești”? În ce misiuni secrete a fost implicat? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, va răspunde istoricul Alexandru Armă, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ciprian Stoleru, şi transmisă de adevarul.ro.