Dezbatere Historia: Ce șanse are Europa în jocul global de putere? VIDEO jpeg

Dezbatere Historia: Ce șanse are Europa în jocul global de putere? VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 18 septembrie 2020

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat în fața Parlamentului European discursul privind starea Uniunii, anunțând direcțiile strategice pentru Europa, într-o lume tot mai amenințată de competiția marilor puteri, de schimbările climatice, de regimurile autoritare și de apariția de noi crize, cum este cea reprezentată de pandemia cu coronavirus.

Lumea este fragilă, spune Ursula von der Leyen. Poate Uniunea Europeană stabiliza acestă lume fragilă? Ce va face Europa în relația cu China, cu Rusia, cu Turcia? Ce se va întâmpla în relația transatlantică după alegerile americane? Care va fi deznodământul competiției pentru resursele de gaze din Mediterana de Est? În acest context, ce rol mai joacă rezervele de gaze de la Marea Neagră? 

Discutăm despre lumea fragilă și imprevizibilă în care trăim împreună cu Ovidiu Nahoi, jurnalist, redactor-șef RFI România, și cu profesorul Ștefan Popescu, analist de politică internațională, la Dezbaterile Historia. O emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.