Dezbatere despre revoluţia din 1989  Ion Caramitru, Florin Iaru şi Petre Roman, la Humanitas Kretzulescu jpeg

Dezbatere despre revoluţia din 1989. Ion Caramitru, Florin Iaru şi Petre Roman, la Humanitas Kretzulescu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Medeea Stan
🗓️ 15 decembrie 2014

Ion Caramitru, Florin Iaru şi Petre Roman, alături de istoricul Constantin Corneanu şi de scriitorul Bogdan Hrib, vor fi invitaţii lui Răzvan Dolea la dezbaterea „Revoluţia română de la Bucureşti, după 25 de ani“, care va avea loc miercuri, de la ora 12.00, la librăria Humanitas Kretzulescu.

Evenimentul de miercuri este organizat de Radio România Cultural şi reprezintă ultima dezbatere publică din cadrul proiectului „Baricada Culturală“, destinat marcării celor 25 de ani de la revoluţia din decembrie 1989. Înregistrările dezbaterilor din Bucureşti, Sibiu şi Timişoara vor fi difuzate în decembrie pe toate frecvenţele FM ale Radio România Cultural, precum şi online.

Pe 16 decembrie, de la ora 19.00, Radio România Cultural va difuza înregistrarea dezbaterii de la Timişoara, oraşul în care s-a strigat pentru prima dată „Libertate!“. Invitaţii dezbaterii organizate la Memorialul Revoluţiei din Timişoara sunt revoluţionarii Traian Orban, preşedintele Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, scriitorii Daniel Vighi, Viorel Marineasa şi Lucian Vasile Szabo, precum şi profesorul de istorie Adrian Kali.

Pe 21 decembrie, de la ora 20.30, va fi difuzată înregistrarea dezbaterii înregistrate la Librăria Habitus din Sibiu. Invitaţii acestei rememorări sunt revoluţionarul Dan Toader, profesorul universitar Horaţiu Rusu şi lectorul universitar Gabriel Şerban, de la Universitatea Lucian Blaga. Printre participanţi se mai numără Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, şi Nicu Cherciu, unul dintre fotoreporterii care au imortalizat Revoluţia de la Sibiu.

Ultima dezbatere a proiectului „Baricada Culturală“, care va reaminti de evenimentele de la Bucureşti, va fi difuzată la Radio România Cultural pe 22 decembrie, de la ora 19.00.